Sisustussuunnittelun olennaiset näkökohdat

Sisustussuunnittelu on varmasti monimutkainen ja monipuolinen ammatti. Sisustussuunnittelija ei ainoastaan ​​luovu luovasta ja taiteellisesta inspiraatiosta, vaan heidän on myös ymmärrettävä logiikkaa, tilaa, rakennusten rakentamista ja monia muita teknisiä taitoja, puhumatta sisustustyylien historiasta ja heidän kulttuurisesta merkityksestään.

Tässä on muutamia sisustussuunnittelun keskeisiä piirteitä. Nämä käsitteet ovat ehdottomasti kannattavia sisustussuunnittelijan opiskelijoiden harkitsemiseksi.

Saldo.

Kun tarkastellaan sisätilan suunnittelua, on tärkeää saavuttaa jonkinlainen tasapaino. Toisin sanoen sinun on löydettävä miellyttävä ja sopiva leviäminen eri huonekaluista tai tavaroista tietyllä alueella. Tämäntyyppistä tasapainoa voidaan saavuttaa eri tavoin. Esimerkiksi, voit suunnitella huoneen symmetrisesti, niin että tasavertaisuus näkee puolikkaissa. Puolet huoneesta on yhtä suuri ja suoraan vastapäätä toista. Voit myös suunnitella huoneen, jossa on säteittäinen tasapaino, määrittämällä keskusta ja asettamalla kohteet ympyrän ympäri keskipisteen ympärille.

Fokus
Korkealaatuisessa sisustuksessa on usein ajatus huoneen painopisteestä. Tämä ajatus viittaa huoneen suunnitteluperiaatteeseen, joka toimii huoneen keskipisteenä, ja muut suunnittelun elementit täydentävät tätä keskittymistä. Esimerkiksi makuuhuoneessa painopiste on usein sänky. Olohuoneessa tai olohuoneessa painopiste voi usein olla maalaus, veistos tai jokin taideteos. Keittiöpöydällä painopiste voisi olla maljakko kukista. Perhehuoneessa keskittyminen voisi olla televisioruutu.

osa
Suhteellisuus liittyy suhteessa eri artikkeleiden suhteeseen huoneeseen koon mukaan. Jotta saavutettaisiin esteettisesti miellyttävä osuus, sinun täytyy tasapainottaa isoja asioita pienillä asioilla, jotta huone ei tunne liian tyhjää tai liian täyteistä. Jos et kiinnitä huomiota tilojen osuuksiin, tietyt kohteet tulevat liian korostetuksi, kun taas toiset näkevät näkymättömän. Se vaikuttaa suuresti huoneen suunnittelun yleiseen tunteeseen.

Sisustussuunnittelun korkeakoulussa opit tasapainosta, keskittymisestä ja suhteellisuudesta sekä yhtenäisyydestä, rytmistä, värimaailmasta ja muista. Lisäksi voit tutkia suunnittelun historiaa, jotta voit soveltaa merkittävämpiä historiallisia ja kulttuurisia käsitteitä omaan työhösi.

Vastaa